Kennismakingsgesprek

Hoe verloopt een kennismakingsgesprek?

Je bent opzoek naar een videograaf voor je bruiloft, voor je bedrijf of wellicht een andere leuke opdracht. Voordat deze video gemaakt wordt, is het belangrijk om een kennismakingsgesprek te plannen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat leg ik je graag uit!

Nadat we contact hebben gelegd via mail of via de telefoon, plannen we een kennismakingsgesprek in. Dit kan via teams of via een face-to-face gesprek op locatie.

We starten met een korte voorstelronde. Wie ben jij of wie zijn jullie en wie ben ik? Wellicht dat je al wat over mij hebt gelezen op de website, maar het is altijd leuk om nog even wat extra feitjes en weetjes te vertellen. Misschien heb je nog vragen over mij die ik kan beantwoorden zodat ik je een beter beeld kan geven van wie ik ben. Ook ben ik heel benieuwd naar wie ik tegenover me heb zitten natuurlijk, dus bereid je voor op een hoop leuke vragen zodat ik jou ook beter leer kennen. Ieder gesprek is natuurlijk anders waarin telkens andere vragen aan bod komen. Echter heb ik toch alvast wat vragen die ik zeker aan je ga stellen hieronder bij elkaar gezet. 

Vragen voor je trouwvideo

Ik ga je enkele vragen stellen over jouw trouwdag zodat ik een zo gedetailleerd mogelijk voorstel voor je uit kan schrijven. Welke vragen kun je precies verwachten? 

► Hoe is de verloving gegaan?

► Wat zijn jullie gezamenlijke interesses?

► Wat en wie is belangrijk voor jullie samen in jullie relatie?

► Vertel me over de dag: het klaarmaken, thema, draaiboek, planning, ceremonie, het gezelschap, de openingsdans etc. 

► Welke momenten zijn voor jullie belangrijk voor in de video?

► Gebeuren er nog andere speciale dingen op de dag?

► Zijn er dingen die niet in de video terug hoeven te komen?

► Welke audio wil je graag laten opnemen?

► Hoe ziet de periode na de bruiloft er uit? Gaan jullie op huwelijksreis? I.v.m. de opleverdatum van de video. 

► Welke verwachtingen hebben jullie van mij?

Vragen voor je bedrijfsvideo

Ik ga je enkele vragen stellen over jouw bedrijf zodat ik een goed beeld krijg van het karakter wat terug moet komen in de video. Welke vragen kun je precies verwachten?

► Vertel me over je business model?

► Hoe gaat het personeel intern met elkaar om?

► Wat is het doel van de video?

► Ben je op zoek naar 1 of meerdere video’s

► Wat zijn de key focus points van de video?

► Zoek je een sfeervideo met muziek of meer een interview opzet met opgenomen audio?

► Zijn er plekken binnen het bedrijf die absoluut niet in beeld mogen komen?

► Wordt eigen personeel gebruikt als figuranten in de video?

► Op welke platformen wordt de video gebruikt?

► Wat verwacht je van mij?

Als alle vragen beantwoord zijn en we zijn aan het einde van het gesprek gekomen geef ik nog een korte toelichting over hoe het proces verder verloopt. Je ontvangt een op-maat uitgeschreven voorstel waarin de belangrijkste afspraken worden bevestigd en ondertekend. Het voorstel bevat tevens een prijsberekening en algemene voorwaarden die vervolgens door mij ondertekend wordt. Ik stuur vervolgens een concept voorstel naar je toe in het geval dat je hier nog iets in wil wijzigen. Nadat ik het voorstel ondertekend ontvangen heb, kunnen we van start!