De Brabant Videograaf – Blog Lisa & Patrick – Bruiloft trouwfilm

Bruiloft trouwfilm Malissa & Saeid

Lees in deze blog meer over de bruiloft van Malissa & Saeid en hoe hun trouwfilm tot stand is gekomen. Laat mij, De Brabant Videograaf, je vertellen over hoe ik de dag heb ervaren!

Malissa en Saeid trouwde op 16 maart 2024. Dit is vroeger in mijn trouwseizoen dan ik gewend ben. Maar dat was niet zonder voorbedachte rade. Het Iraanse nieuwjaar wordt namelijk gevierd op 20 maart. Daarom stond deze bruiloft in het teken van een nieuw begin. Samen aan een nieuw hoofdstuk beginnen. En wat was het een eer om daar mijn onderdeel aan bij te brengen. 

Mijn dag startte met in het kasteel in Geldrop. Malissa zat nog vol in de voorbereiding, dus ik besloot alvast even wat mooie drone shots van het kasteel te filmen. Met alle beste bedoelingen was dit toch een minder goed idee. Ik vloog namelijk, gelukkig nadat de beste shots binnen waren, mijn drone tegen de boom! Enorm zonde, maar het overkomt de beste. Dit mocht de pret op de dag niet drukken. Gelukkig waren de beelden binnen en kon ik me gaan focussen op het filmen vanaf de begane grond. 

Malissa was inmiddels bijna klaar, toen Saeid op de locatie arriveerde. Hij had familie uit Iran meegenomen. Saeid en Malissa maakte zich in aparte kamers klaar. Opeens schoot mij het idee binnen om de jurk voor het raam te hangen. Ik zie dit soort shots vaker en ik wilde deze graag eens zelf proberen. En dat bleek een goed idee te zijn. Ik heb zelf vlug met de telefoon ook even een foto gemaakt. Dit was de eerste jurk van Malissa. Ze had later op de dag een 2nd look gepland met een 2e jurk voor in de avond. Wat een prachtige verschijning was deze jurk al. Dat was het klimmen en klauteren naar boven zeker waard!

De 1rst look vond plaats voor de ogen van de naaste familie. Malissa liep de kasteeldeuren uit en Saeid stond daar op haar te wachten. Dit ging natuurlijk niet zonder tranen. Toen was het tijd voor de fotoshoot. Het zonnetje was verstopt, maar het was droog en niet al te koud. Er stond een prachtige magnolia boom in bloei waar we uiteraard meteen naar toe gingen. 

Na de fotoshoot was het tijd voor de ceremonie. Het gezelschap was verzameld in de zaal. Saeid werd door zijn moeder begeleid en Malissa werd door haar vader naar het altaar begeleid. Na een emotionele ceremonie, begeleid door de trouwambtenaar, was het tijd voor het ja-woord. Saeid gaf het ja-woord in het Iraans. Daarna gaven ze elkaar een nipje van honing om de zoetigheid aan het huwelijk toe te voegen. 

Toen was het tijd voor taart en een borrel met daarna het sharing diner. Verschillende keren werden er liederen gezongen om de sfeer nog feestelijker te maken voordat de feestavond begonnen was. Spetterend maakte Saeid en Malissa hen entree op het feest tussen sterretjes en gejuich door. En na een vader-dochterdans barste het feest los. Het blijkt dat de Iraanse gasten niet verlegen zijn om hun beste dansmoves uit de kast te trekken! En ze feestte maar door en door. Een prachtige dag, vol emotie, diepere betekenis, heel veel liefde en een bijzondere samenkomst van 2 families van meerdere afkomsten voor de viering van 1 bijzonder huwelijk. 

Lees meer blogs ►

De Brabant Videograaf – Blog Lisa & Patrick – Bruiloft trouwfilm

De Brabant Videograaf – Blog Lisa & Patrick – Bruiloft trouwfilm